Du i Fokus
Dryck

Snälleröds Krögarsnaps smaksatt av fem kända krögare

skriv ut
Lagom till påsk lanseras Snälleröds ekologiska Krögarsnaps – där fem av Sveriges främsta krögare tagit fram varsin unik ekologisk snaps baserad på personliga smakupplevelser och minnen. Snapsarna kommer att säljas i ett 10-pack á 5cl per flaska och passar bra till det klassiska svenska påskbordet, men även till modernare influenser, för att ta svensk snapstradition ut i världen och in i framtiden.

Det otvivelaktigt bästa sättet att avnjuta en god snaps är tillsammans med god mat. Därför har Snälleröds destilleri utmanat fem av Sveriges skarpaste smaksinnen att ta fram varsin ekologisk snaps baserad på personliga smakupplevelser och minnen – vilket resulterat i fem unika smaker under namnet Krögarsnaps.

Malin Söderström, Pontus Frithiof, Nils Molinder, Håkan Thörnström och Henrik Norström är krögarna, som med nyfikenhet och entusiasm komponerat tidlösa måltidsdrycker för såväl gamla som nya traditioner. Var och en har de smaksatt snapsarna på sitt eget specifika sätt.

Malin Söderström
En lätt snaps som lämnar en mild och rund eftersmak. Vinbär, enbär och rosmarin för tankarna till skogen.

Pontus Frithiof
Med grönt te och Sichuan-peppar får du en frisk och blommig snaps med inslag av citrus. Lämnar efter sig en fräsch och något kryddig eftersmak.

Nils Molinder
En kraftig snaps med inslag av citrus och kummin med en tydlig avslutning av ingefära.

Håkan Thörnström
Sötaktig smak och doft med tydliga inslag av äpple, lakrits och anis. Avslutningen är lång, rund och välbalanserad.

Henrik Norström
En fräsch snaps på pors, verbena-citrus och citronskal, med subtila inslag av örter. Den lämnar en torr och frisk känsla.

En av Sveriges mest framstående kockar, Malin Söderström, som bl.a. driver restaurangen på Moderna Museet, berättar om tanken och inspirationen bakom sin krögarsnaps med smak av vinbär, enbär och humle:

– Svartvinbär är för mig en bortglömd råvara som vi har gott om i Sverige, så varför åka långt bort för att smaksätta och hitta andra råvaror och kryddor när de redan finns så mycket här i närheten? Svartvinbär förtjänar en mer framträdande roll, min önskan är att lyfta in den i världen med snaps och samtidigt få in skogen, säger Malin Söderström.

 

 

Snälleröds Destilleri Krögarsnaps

Beställningssortimentet

Art.nr: 86603

Pris: 249 kr.

 

 

Text och bild: Pressmaterial

Visited 19 times, 1 visit(s) today