Sticka är den nya sortens yoga

skriv ut
Fler och fler har blivit medvetna om hur modeindustrin påverkar vår miljö och det pratas om Slow Fashion och Do-It-Yourself.  Det pratas också om samhällets ökade stressnivån som är högre än någonsin. En lösning är handarbete som både är miljövänligt och avkopplande, dessutom håller det hjärnan i trim!

Stickningen fick modevärldens ögon på sig tack vare Coco Chanel som flitigt använde stickade plagg i sina välkända kollektioner på 1920-talet. Sedan en tid tillbaka har hantverket fått ett uppsving och att skapa egna stickade plagg har blivit trendigt i takt med att Do It Yourself-rörelsen vuxit.

2011 startade spanjorerna María José Marín och Alberto Bravo märket We Are Knitters med mottot ”att sticka är den nya sortens yoga.” De kände att människor idag behöver något att koppla av med i vårt stressiga högteknologiska samhälle och med en stickning i handen är man här och nu!

We Are Knitters erbjuder kompletta paket med garnnystan i valfri färg, sticknålar, mönster och instruktioner. Här kan du välja och vraka oavsett om du är nybörjare eller stickar på avancerad nivå. Skapa egna och personliga plagg för dam, herr, barn och husdjur eller någon ny inredningsdetalj till hemmet.

Stickorna är handgjorda av 100 % björk istället för plast och nystanen är gjorda av olika hållbara material. Dessutom är förpackningarna recyclade och återvinningsbara. We Are Knitters vill bidra till en långsam och medveten konsumtion. Man köper enkelt allt man behöver på hemsidan och får sina produkter levererade 5-7 dagar senare.

Nu är tiden att lära något nytt och kan du redan sticka så är detta en enkelt sätt att hitta nya idéer. Upplev den rofyllda känslan när du stickar – och glädjen när du sedan bär ditt alldeles unika plagg som du själv har skapat!

We Are Knitters finns att köpa i Sverige på weareknitters.se och globalt på weareknitters.com.

Sticka lugnt!

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial