Glasnudlar med tofu, kokosmjölk och ärtskott

skriv ut
4 portioner
  • 460 (2 pkt) tofu naturell
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk olja
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 paprika
  • 1 bit purjolök
  • 1 burk minimajs
  • 1 lime, saft och zest
  • 1 msk fisksås
  • 200 gr glasnudlar
  • 100 gr ärtskott eller solrosskott eller 50 g av bägge
  • ev 1 msk majsstärkelse + kallt vatten
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Låt minimajsen rinna av. Tärna paprikan. Finstrimla purjolöken. Dela minimajsen i mindre bitar. Tärna tofun. Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs paprika, purjo och minimajs tills de börjar blir mjuka. Häll ner kokosmjölk, tillsätt currypasta, fisksås, lime och limezest samt tofu. Smaka av med salt och peppar. Blanda om ordentligt och låt koka 4-5 minuter. Om såsen känns för tunn, tillsätts majsstärkelse som är utblandad i kallt vatten. Låt koka ett par minuter till.

Tillaga glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Servera tofugrytan med glasnudlar och strö riktigt med ärtskott ovanpå.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 50, Blå 42 för allt, inkl nudlar) om man använder kokosmjölk light.

 

 

Recept & Bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita