Du i Fokus
ResorUpplevelser

Nya Hotel Gio skänker överskottet till KFUM

skriv ut
Idag öppnar nya Hotel Gio i Solna, ett hotell och restaurang för alla som vill bo och äta i en varm och kravlös miljö inspirerad av Italienskt 50-tal. Kanske inte bästa tiden med tanke på läget i världen just nu, men med bästa läget intill E4:an och Hagaparken ser Eva Ilskog, General Manager, ändå ljust på framtiden.

– Kan det vara världshistoriens sämsta tajming? Förmodligen. Men vi kör ändå. I väntan på ljusare tider håller vi värmen och energin uppe innanför väggarna, viruset lämnar vi utanför. Säkerheten för våra gäster och vår personal är vår högsta prioritet i alla situationer. Såklart följer vi alla rekommendationer kring COVID-19, säger Eva Ilskog.

Byggnaden är från 1957 och har sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis, därav namnet. Hotel Giò spinner vidare på detta med de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna. Inredning är inspirerad av italienskt 50-tal och i de flesta fall specialdesignade för Giò av välrenommerade designföretaget Spik Studios som även ligger bakom koncept och design för bland annat Steam Hotel i Västerås.

Hotel Gio ligger 10 minuters promenad från järnvägsstationen Solna och bara några steg från Haga Slott. Det rymmer 180 rum fördelat på tio våningar, 35 av dem är med pentry som just nu hyrs ut månadsvis så gott det går.

Hotellet öppnar alltså idag, medan Restaurang Mama Giò med tillhörande vardagsrum öppnar imorgon. Här serveras mat och dryck med inspiration från Italien. Gästen kan välja på att äta sittandes i restaurangen eller ta med maten upp på rummet, men man kan även få maten levererad till arbetet eller hem. Inom kort öppnar även terrassen där man kan ta en AW, kombinera mat och dryck med en match boccia eller bara koppla av i en vacker omgivning.

Giò ägs av KFUM Central, en ideell förening med säte på Norrmalm. Allt överskott från hotellverksamheten går till föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur,  integration och internationellt arbete, företrädesvis för ungdomar.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 24 times, 1 visit(s) today