Räkgryta med minimajs
- 500 gr skalade räkor
- 1 msk smör & rapsolja
- 2 gula lökar
- 3 röda paprikor
- 10 stora champinjoner
- 1 burk minimajs
- ½ dl koncentrerad apelsinjuice
- ½ dl kallt vatten
- ½ dl hett vatten
- 2 ½ dl matlagningsgrädde
- 1 msk majsstärkelse
- 1 dl chilisås
- 1 buljongtärning (grönsak el fisk)
- Salt
- Cayennpeppar
Gör så här:
Strimla lök, paprika, skiva svampen och dela majsen i mindre bitar (halvera de). Fräs lök, paprika, svamp och majs i fettet i en stor gryta (gärna en wok). Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna, utom räkorna, låt koka 5 minuter. Lägg i räkorna innan servering och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en sallad.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 17 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 17-22 PP för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå