Pastagratäng med skinka och tomater

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kokt pasta
  • 3 ägg
  • 400 gr rökt skinka
  • 500 gr körsbärstomater
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 150 gr riven ost
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Strimla skinkan och fräs den kort i oljan. Dela körsbärstomaterna, hacka basilikan och ha ner dem i skinkan. Tillsätt balsamvinägern, salta och peppra. Blanda grädde, ägg och ost i en stor bunke, salta och peppra. Häll ner pastan, samt skinkan och tomaterna. Blanda om och häll över i en smord ugnsfast form.

Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills gratängen fått en fin färg.

Servera med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 49, Blå 43, Lila 43 för hela gratängen om man använder 1 msk olja, 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig ost. Lägg till Sp för det du smörjer formen med.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita