Du i Fokus
Mat & Dryck

Varm mango med vaniljgrädde och kaksmulor

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr tärnad mango
  • 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • 1-2 tsk kardemumma
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 gr kaksmulor (tex drömmar)
Gör så här:

Stek mangon i smör och socker tills de blir rejält kladdigt.

Smula kakorna grovt. Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret.

Varva mango med kaksmulor och grädde. Toppa gärna med lite citronmeliss.

Servera direkt!

För er Viktväktare:

Points: 55 P för allt, om man använder smör- och rapsolja, samt grädde 36%. Går att få ner pp om man istället använder vaniljvisp istället för grädde och vaniljsocker samt byter ut strösockret mot sötströ.

Personliga Points: 55 PP för allt, om man använder smör- och rapsolja, samt grädde 36%. Går att få ner pp om man istället använder vaniljvisp istället för grädde och vaniljsocker.

Mitt WW: Grön 16, Blå 16, Lila 16 för en portion om man använder smör- och rapsolja, samt grädde 36%. Går att få ner sp om man istället använder vaniljvisp istället för grädde och vaniljsocker.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 47 times, 1 visit(s) today