Kyckling med krämig kantarellsås
4 portioner
- 600 gr kyckling (tex kycklingsteak)
- 1 stor gul lök
- 1-2 msk smör- & rapsolja
- 5 dl matlagningsgrädde
- 400 gr förvällda kantareller
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form, salta och peppra. Finhacka löken.
Ha ner kantarellerna i en tjockbottnad kastrull och fräs tills det mesta av vätskan är borta. Tillsätt i fettet och löken och låt fräsa ihop, smaka av med salt och peppar. Häll i grädden och koka 5 minuter och täck kycklingen med såsen. Gratinera i ugn ca 25-30 minuter, tills kycklingen är tillagad.
Servera med ris.
För er Viktväktare:
Points: 15 P för all kyckling och sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 15-24 PP för all kyckling och sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ris.
Mitt WW: Grön 21, Blå 15, Lila 15 för all kyckling och sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita