Kyckling med krämig kantarellsås

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling (tex kycklingsteak “kantarell”)
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 400 gr förvällda kantareller
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Lägg filéerna i en ugnssäker form, salta och peppra. Finhacka löken.

Ha ner kantarellerna i en tjockbottnad kastrull och fräs tills det mesta av vätskan är borta. Tillsätt i fettet och löken och låt fräsa ihop, smaka av med salt och peppar. Häll i grädden och koka 5 minuter och täck kycklingen med såsen. Gratinera i ugn ca 25-30 minuter, tills kycklingen är tillagad.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 21, Blå 15, Lila 15 för all kyckling och sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för ris.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita