Du i Fokus
Mat & Dryck

Krämig Västerbottenpaj

skriv ut
4 portioner

Pajdeg

  • 2,5 dl mjöl
  • 125 gr Grekisk Yoghurt
  • 25 gr smör och rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 150 gr riven Västerbottensost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner ordentligt i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.

Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Tillsätt grädden, vispa ihop. Ha i osten, cayennepepparn, salt och peppar och vispa ih0p allt ordentligt.

Ha ner fyllningen i pajskalet. Grädda i ugn ca 20-25 minuter. Är den fortfarande väldigt lös (skaka formen lätt, lite dallrig ska den vara) sätts ugnen på enbart undervärme och flytta ner formen och grädda några minuter till.

Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.

För er Viktväktare:

Points: 23 P för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 31 P för fyllningen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde.

Personliga Points: 23-24 PP för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 31-38 PP för fyllningen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde.

MittWW: Grön 23, Blå 21, Lila 21 för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt plus Grön 34, Blå 28, Lila 28 för fyllningen om man använder matlagningsgrädde 4%.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 90 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Krämig Västerbottenpaj

Kommentarer är stängda.