Du i Fokus
Resor

Tallink Silja startar kryssningar till Höga Kusten

skriv ut

Höga Kusten fortsätter att vara ett eftertraktat resmål och intresset är rekordstort denna sommar. Nu välkomnas Tallink Silja till Härnösand med fem inplanerade kryssningar under augusti och september.

– Höga Kusten är ett allt populärare resmål. Den här sommaren har intresset för området exploderat inte minst tack vare ökad inhemsk turism. Med Silja Symphony till Härnösand kan vi erbjuda en fantastisk upplevelse under hela vägen dit, med utsikt i världsklass, god mat och dryck, underhållning och taxfreeförsäljning. Sveriges Hurtigruten är en fantastisk och mäktig naturupplevelse och Höga Kusten har mycket att erbjuda inte minst i form av smakupplevelser, vilket kommer att märkas även ombord på fartyget, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja.

För att kunna välkomna resenärer på ett tryggt och säkert sätt har branschorganisationen Svensk Sjöfart, som Tallink Silja är en del av, antagit en ny standard med en rad konkreta säkerhetsåtgärder som gäller i både terminaler och ombord på fartygen. Och på plats i Höga Kusten gäller samma:

– Vi jobbade tidigt i vår med att göra vår destination ”trygg och säker”. Våra entreprenörer och vår Turistservice har gjort ett fantastiskt jobb i sommar med att välkomna rekordmånga besökare till Höga Kusten med Folkhälsomyndighetens rekommendationer i ryggen, berättar Mia Karlsson , vd på Höga Kusten Destinationsutveckling och fortsätter;

-Tallink Silja har gjort ett stort antal säkerhetsåtgärder ombord, som är inarbetade vid det här laget, halverat passageraravtal är ett exempel. Detta gäller också på de utflyktsbussar som kommer erbjudas passagerarna ombord.

Entreprenörerna i Höga Kusten ser framemot att bjuda Tallink Siljas passagerare på minnesvärda upplevelser.

– Vi har haft en rekordsommar denna så annorlunda sommar! Tallink Siljas ankomster kan ses som extra bonus med besökare flera helger framöver, menar Mikael Englund, vd på Höga Kusten Turism. och den som är ansvarig för att se till att besökarna får upptäcka flera spännande besöksmål i området.

– Detta går helt i linje med vår ambition att välkomna besökare på fler årstider än bara högsommaren, fortsätter Mikael Englund. Att kryssa inomskärs i vårt vackra världsarv är en produkt vi vet är attraktiv.

Höga Kusten har lång erfarenhet av att välkomna kryssningsfartyg till området. Samarbetet mellan Härnösands kommun, Höga Kusten Destinationsutveckling samt Höga Kusten Turism har varit ett lyckat koncept. Alla parter ser nu framemot ett långsiktigt samarbete.

Kryssningarna kommer att avgå från Stockholm den 21, 28 augusti samt 4, 11 och 18 september. Därefter kan ytterligare avgångar komma att läggas till. Avgång sker från Värtahamnen i Stockholm fredagar kl. 16.00, lördagen spenderas på plats i Härnösand, Höga Kusten och fartyget är åter i Stockholm söndagar kl. 14.00.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 19 times, 1 visit(s) today