Kokosbollar
- 2 dl kokos
- 1 msk gelatinpulver
- 3 msk vatten
- 5 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 2 äggvitor
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Lös gelatinpulver i kallt vatten. Låt svälla en stund. Häll strösocker i en kastrull med vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig.
Vispa äggvitor till hårt skum. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde. Blanda ner vaniljsocker. Om man vill kan man blanda lite kakao i smeten så får bollarna lite färg och smak.
Häll halva kokosmängden i bottnen av en smord liten långpanna, om du vill kan du blanda kokosen med kakao. Häll i smeten och strö på resten av kokosen.
Täck med plastfolie och låt stelna ett par timmar i kylen.
Skär i bitar.
Recept och bild – Annelie Niehoff
Visited 42 times, 1 visit(s) today