Kyckling med tomatsås och pasta
4 portioner
- 600 gr kyckling
- 1 lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 buljongtärning, kyckling
- 1/2 dl hett vatten
- 1 dl vitt vin
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 burkar konserverade tomater
- 2 msk färsk hackad timjan
- 1-2 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs den i hälften av oljan tills den får färg. Lägg kycklingen åt sidan i en skål. Hacka lök, vitlök och chili, fräs detta i resten av oljan tills den får lite färg. Häll i vinet och låt koka ihop någon minut. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner i stekpannan. Tillsätt tomaterna, blanda och låt koka ihop ca 10 minuter.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan, häll i matlagningsgrädden och timjan blanda om och låt koka ca 5 minuter tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och eventuellt lite parmesan.
För er Viktväktare:
Points: 10 P för hela grytan, om man använder 1 msk olja, matlagningsvin och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Personliga Points: 9-18 PP för hela grytan, om man använder 1 msk olja, matlagningsvin och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta och ev parmesan.
Mitt WW: Grön 4, Blå 2, Lila 2 per portion om man använder 1 msk olja, matlagningsvin och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita