Du i Fokus
TVUpplevelser

Succession – sista säsongen

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Succéserien Succession går mot sitt slut. Istället för att mjölka ur och sända säsong efter säsong har man valt att avsluta när man fortfarande är på topp. I måndags var det premiär för första avsnittet av finalsäsongen om maktspelen, politiken och familjebanden kring den åldrande mediemogul Logan Roy och hans fyra barn.

Succession hade premiär på HBO 2018 och blev direkt en stor succé. I centrum står den åldrade företagsledaren Logan Roy och hans fyra barn som slåss om att ta över imperiet Waystar Royco. Logan är ingen vidare sympatisk man och skyr inga medel för att behålla företaget och samtidigt utveckla det. Barnen har sina olika och högst personliga sätt att tacka både sin far och företaget. Deras gemensamma nämnare är att de alla är beredda att göra nästan vad som helst för att komma till toppen. Till detta lägger man en rätt korkad kusin som samtliga använder som springpojke.

Logan Roy spelas av Brian Cox som även var med på premiären i Sverige. Efter avsnittet hälls en kort frågestund där Cox berättade om inspelningarna, anekdoter och lite tankar kring serien och sin karaktär. Trots att tittarna tycker rätt illa om Logan Roy, så känner ändå Cox en viss sympati för sin karaktär.

-Logan Roy är i mångt och mycket en missförstådd misantrop. Han är i grunden en extremt ensam och sorgsen person. säger Cox under intervjun.  

För sin roll som Logan Roy har han vunnit en Golden Globe och erhållit flera Emmy-nomineringar. Serien har vunnit 13 Emmys och en mängd andra priser. Att ge fem stjärnor till Succession är en självklarhet. Det är en välskrivet, verklighetstrogen och dramatiskt serie men ändå med en humoristisk ton här och där. Otroligt sevärd och beroendeframkallande.

Bilder från premiären:

Text och bild – Jikitas

Visited 14 times, 1 visit(s) today