Yoghurtmousse med hallon

skriv ut
4 Portioner
  • 150 gr hallon
  • 200 gr yoghurt
  • 1 tsk gelatinpulver el 2 gelatinblad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:

Lägg gelatinbladen i vatten, enligt förpackningen, om du använder såna. Förbered gelatinpulvret enligt beskrivning på förpackningen om du använder det.

Blanda yoghurten med hallon och vaniljsocker och ställ åt sidan. Vispa äggvitan till ett fast skum, vispa i sockret, ställ åt sidan. Vispa därefter grädden.

Rör ner hallonyoghurten i det smälta gelatinet. Vänd sedan ner grädden försiktigt och till sist äggviteskummet. Blanda försiktigt alltsammans och fördela i portionsskålar. Låt stå i kylskåp ca 2 timmar.

Garnera med hallon, citronmeliss och tex lakritskulor med hallonsmak.

 

För er Viktväktare: 

Mitt WW: Grön 4, Blå 3 per portion om man använder Larsas Fettfria grekiska yoghurt och 36%-ig grädde.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita