Du i Fokus
Mat & Dryck

Glassnyheter från SIA våren 2020

skriv ut
Lagom till solens första strålar börjar värma och kvällarna blir lite ljusare, är det dags för vårens glassnyheter att dyka upp. I år är SIA först ut med en ny glassbåt med saltlakrits, en vegansk pinne med salt karamell och en svensk sommardröm med vit choklad och smultron.

En svensk sommardröm

Vår finaste gräddglass med smultronsmak och frisk smultron-jordgubbssås doppad i vit choklad. – Vi ville fånga den svenska sommaren i en glasspinne och resultatet blev en söt härlighet som ger sol i sinnet året om!

Vegansk dröm på pinne!

Glass gjord på kokosgrädde med smak av karamell och salt karamellsås doppad i choklad med rostade kokosflingor. – Vårt veganska koncept Ice Dream har gjort succé i glassbaren och i butik, nu är det dags för Ice Dream att inta glasskartan.

Ny båt lägger ut från Slöinge

Gräddglass med både hallon- och saltlakritssmak och saltlakritssås i svart båtrån med saltlakritsdopp. – Glassbåten är vår mest älskade klassiker så det känns väldigt kul att lansera den i en ny spännande skepnad med den oslagbara smakkombinationen hallon och saltlakrits.

SIA Glass kan stoltsera med en unik glasskarta där hela sortimentet är tillverkat i Sverige, alltid på svensk färsk grädde och alltid helt fritt från palmolja. – Vi är väldigt stolta över vår glasskarta, därför känns det väldigt roligt att välkomna tre nyheter med så olika smakkaraktärer. De kommer att bli ett fantastiskt tillskott till ett redan så smakfullt sortiment. säger Dan Bengtsson, Marknadschef på SIA Glass.

Även bland kulglassen finns flera nyheter. 

Caramel Latte – Krämig gräddglass med smak av kaffe latte och slingor av härlig karamellsås.

KokosYuzu – Gräddglass med smak av kokos, rostade kokosflingor och frisk yuzusorbet.

Nötchoklad – Krämig chokladglass gjord på kokosgrädde med chokladsås och kanderade rostade hasselnötter.

Hasselnöt – en krämig gräddglass med fyllig hasselnötssmak, len hasselnötsås och rostade hasselnötter.

Saffran – en krämig och gyllene gul gräddglass med saffransmak.

Ljus Choklad Laktosfri – En efterlängtad krämig laktosfri ljus choklad-gräddglass med virvlar av mjölkchokladsås.

Melon Laktosfri – en klassisk favorit nu som krämig laktosfri gräddglass med smak av Cantaloupe-melon och melonsylt.

 

Testpatrullen har smaskat sig igenom alla glassar, årets bästa uppdrag! Det är väldigt svårt att hitta en favorit, vi kan inte enas alls. En del av testpatrullen tycker att Lakritsbåten är godast, den andra föredrar Ice Dream. Vi enades om att själva glassen av kokosgrädde och saltkaramell inne i Ice Dream är en riktigt höjdare!

Av kulglassarna är Hasselnöt och Ljus choklad i toppen. Men alla smaker är väldigt intressanta och särskilt KokosYuzo är kul och Saffran smakar verkligen kall lussebulle.

Vi konstaterar att det blir en god glassäsong!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today