Shakshuka med fetaost

skriv ut
2 Portioner
  • 1 msk olja
  • 1/2 röd paprika
  • 1 liten aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 4 dl krossade tomater
  • 4 ägg
  • 100 gr fetaost
  • salt
  • svartpeppar
  • koriander
Gör så här:

Skär paprika och aubergine i mindre bitar, hacka löken. Fräs i olja ett par minuter. Tillsätt spiskummin, chilipulver och krossade tomater. Låt puttra några minuter.

Tillsätt fetaosten, smaka av med salt och peppar.

Gör fyra gropar i såsen, knäck ett ägg i vardera grop. Låt puttra tills äggen är lagom tillagade, ca 4-5 minuter.

Strö över rikligt med koriander.

 

För er Viktväktare: 2 SP Flex per portion om man använder Fetaost 3%.

 

Recept –  Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita