Du i Fokus
Mode & Skönhet

Lekfull modevår hos Klingel

skriv ut
Charmiga motiv i form av fjärilar, frukter och fåglar står i fokus i Klingels kollektion för våren 2018. Addera detaljer som spets och broderier och budskapet är glasklart: Vi går en lekfull modevår till mötes!

Att flora och fauna är en outsinlig källa till modeinspiration är tydligt i den nya kollektionen från Klingel. Här fladdrar en fjärilssvärm in över en luftig tunika. Små, broderade svalor syns på en klassisk bomullsskjorta. Körsbärsklasar på rad pryder den vita toppen.

– Det är en optimistisk och väldigt lättsam kollektion. Det är som en virvelvind av gulliga mönster och detaljer som sveper in över alla plagg. En härlig verklighetsflykt, säger Janna Roosch, PR-ansvarig på Klingel.

Vårens färgskala går i pastellernas tecken med puderrosa, himmelsblått och aprikos, kompletterat av solgult, cerise och läskande lime. De tropiska färginslagen samsas om utrymmet med papegojor, ananas, citrusfrukter och palmer.

Som kontrast till bubbelgumsvärlden och djungelreferenserna finns den marina stilen med rött, vitt och marinblått i fokus. Men även här med en flirtig twist i form av tryckta eller broderade segelbåtar, sjöhästar och snäckor. Broderier och prints syns även på säsongens skor och accessoarer. Blomrankor klättrar på skor och längs väsklock.

Som alltid kombineras smickrande skärningar med praktiska detaljer. Många byxor har exempelvis skön resårlinning och finns i kortstorlekar för dem som är under 165 cm. Klingel har suddat ut ryktet om att det bara är mode för äldre, idag finns här något för alla åldrar och storlekar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 6 times, 1 visit(s) today