Fiskgratäng med kokossås och sugarsnapssallad

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr torsk el annan vit fisk
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk limesaft
  • 1 hackad chili
  • salt
  • peppar

Sugarsnaps sallad

  • 200 gr sugarsnaps
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, lägg fisken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar.

Vispa ihop kokosmjölk, chili och citronsaften. Häll blandningen över fisken och ställ in i ugnen ca 20 minuter.

Koka sugarsnapsen någon minut. Skala och skär löken i tunna klyftor. Bland ihop olivolja och vinäger till en dressing. Smaksätt med salt och peppar och lägg i löken. Vänd ner sugarsnapsen.

Servera fisken med sugarsnapssalladen och ris.

 

För er Viktväktare: 5 SP eller 4 SP Flex per portion för fisken om man använder kokosmjölk lätt. 4 SP för hela salladen.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita