Fiskgratäng med kokossås och sugarsnapssallad
4 portioner
- 600 gr torsk el annan vit fisk
- 4 dl kokosmjölk
- 1 msk limesaft
- 1 hackad chili
- 1 vitlöksklyfta (pressad)
- salt
- peppar
Sugarsnaps sallad
- 200 gr sugarsnaps
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger (funkar med vitvinsvinäger också)
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, lägg fisken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar.
Vispa ihop kokosmjölk, chili, vitlök och citronsaften. Häll blandningen över fisken och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Koka sugarsnapsen någon minut. Skala och skär löken i tunna klyftor. Bland ihop olivolja och vinäger till en dressing. Smaksätt med salt och peppar och lägg i löken. Vänd ner sugarsnapsen.
Servera fisken med sugarsnapssalladen och ris.
För er Viktväktare:
Points: 19 P för all fisk, om man använder kokosmjölk lätt. 4 P hela salladen. Lägg till P för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 354 times, 1 visit(s) today