Falsk potatissallad

skriv ut
4 Portioner
  • 1 stor zucchini, minst 500 gr.
  • 1/2 knippe salladslök
  • 1 msk kapris
  • 1 msk senap
  • 1 msk olja
  • 200 gr matlagningsyoghurt
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skala och tärna zucchini och fräs den snabbt i fettet, salat och peppra lätt. Den ska bli mjuk men inte få färg. Häll över i en skål och låt svalna lite. Hacka vårlöken och kaprisen, hälls ner i zucchinin. Tillsätt de övriga ingredienserna, bland och smaka av med salt och peppar. Låt vila minst 30 minuter innan servering.

 

För er Viktväktare: 5 SP Flex för hela satsen, om man använder Larsas Fettfria Grekiska yoghurt.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita