Italiensk fiskgratäng
4 portioner
- 600 gr fisk (vit fisk, tex torsk)
- 1 stor paprika (röd)
- 1 zucchini
- 2 vitlöksklyftor
- 1 rödlök
- 1 buljongtärning (fisk)
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och peppra fisken på bägge sidorna och lägg i en ugnsfast form. Dela på fyra. Ställ åt sidan.
Hacka lök, pressa vitlöken, tärna zucchini och paprika. Värm olja i en stekpanna, ha i grönsakerna, fräs tills paprika och zucchini börjar bli mjuka. Häll i tomaterna och smula ner buljongtärningen, låt kok ihop några minuter. Häll blandningen över fisken och gratinera i ugn ca 15-20 minuter.
Servera med ris eller kokt potatis.
För er Viktväktare:
Points: 5 P för hela gratängen, lägg till för ris/potatis.
Personliga Points: 5-11 PP för hela gratängen, lägg till för ris/potatis.
Mitt WW: Grön 2, Blå 1, Lila 1 per portion, lägg till för ris/potatis.
SmartPoints Flex: 1 SP Flex per portion, lägg till SP för ris/potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita