Du i Fokus
Mat & Dryck

Triumfglass våren 2019

skriv ut
Årets Triumfnyheter är allt ifrån läskande isglass till krämig gräddglass med mycket choklad. Förra årets nya varumärket Farbror Arnes med smaken Gräddkola var en succé. Kan det bli ännu bättre i år?

Farbror Arnes Vit Choklad: Gräddglass i strut dubbeldoppad i mango- passionsfrukt och vit choklad. En hyllning till Arne Müntzing, grundare av Triumf Glass och svensk glassmakare sedan 1931.

Hux Flux: 1996 försvann Hux Flux ur sortimentet, men är nu tillbaka! En pinnglass gjord på fruktjuice från apelsin, ananas och mango.

Choko Nut: En pinnglass med kombination av krispiga nötter och len mjölkchoklad.

Testpatrullen har förstås testa glassarna och utser utan minsta tvekan Farbror Arnes Vita Choklad till årets vinnare! Chokladen är god och lagret med mango och passionsfrukt skulle vi gärna äta med sked direkt ur burk. En värdig efterträdare till förra årets Gräddkola.

Choko Nut kommer som god tvåa. Den är inte lik söt som sin dubbelgångare från konkurrenterna, utan fräscht chokladig med en god nötsmak. Triumfglass själva säger “Choko Nut är inte 88 utan helt 100.”

Hux Flux ger oss lite huvudbry, var kommer den röda färgen ifrån? Apelsin, ananas och mango, bara naturliga ingredienser – ingen av dem är röda. Men den är god!

Triumfglass har en spännande utveckling med roliga glassar och väldig goda smakkombinationer. Vi ser redan fram emot nästa vår!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Triumfglass

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today