Du i Fokus
Hem & Inredning

IKEA prioriterar god sömn

skriv ut
Inred för god sömn och välmående. Vårens IKEA-katalog är fylld av kunskap, idéer och inspiration från fem olika hem med fokus på sovrum, förvaring och badrum. Här finns smarta lösningar på liten yta, drömsängar för personlig komfort och badrum som skapar flow i morgonrusningen.

Sömn och återhämtning är livsviktigt för att vi människor ska må bra och hålla oss friska, men behoven för en god natts sömn är mycket individuella. En undersökning som Sifo utfört på uppdrag av IKEA visar att svenska folket i genomsnitt sover 7 timmar per natt, men att kvinnor, särskilt i de yngre åldersgrupperna, har svårare att somna. Män, speciellt i åldrarna 60-79 år, somnar däremot oftast utan problem.

– En god natts sömn börjar med hela sovrummet. Det är viktigt att välja en säng som passar dina unika behov och ditt val av täcke och kudde bidrar till den personliga komforten. Lägg till genomtänkt förvaring, belysning och mörkläggning för att skapa bäst förutsättningar för god sömn och en vardag i balans, säger Tina Björeman.

Sovrum med hotellkänsla står högt på önskelistan hos många svenskar och en kontinentalsäng med stoppad huvudgavel förstärker stilen i sovrummet och ger utmärkt komfort med stöd på rätt ställen.

För de yngre (18-29 år) är det vanligast att lyssna på något om man inte kan somna. Därför lanserar IKEA Sovlinjen – en gratistjänst dit sömnlösa kan ringa för att testa olika metoder. Här har IKEA samlat de senaste sömnhjälpstrenderna och beprövade metoder som guidad avslappning och nonsensprat. Och om inget annat hjälper kan man lyssna till IKEA-katalogen som godnattsaga, snacka om sömnpiller! När inget annat fungerar – ring sovlinjen 020-30 40 70

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – IKEA

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today