Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Grilla Hur Lätt Som Helst med Jessica Frej!

skriv ut
Mycket kan sägas om Jessica Frej, kvinnan med Sveriges största leende, alltid klädd i egen designade klänningar. Ett är iallafall säkert och det är att hennes senaste kokbok “Grilla Hur Lätt Som Helst” inte är hennes sista!

Jessica vann tittarnas hjärta i Sveriges Mästerkock 2011. Sedan dess har hon gett ut mängder med  kokböcker, är tv-kock på TV4, driver egen Youtube-kanal och designar klänningar. Senaste kokboken “Grilla Hur Lätt Som Helst” kom i början på sommaren och vi kan nog räkna med att hon filar på nästa redan nu.

Grilla Hur Lätt Som Helst” innehåller över 100 enkla recept för grillkvällen. Här finns allt du behöver för att lyckas vid grillen; marinader, såser, fågel, fisk, mittemellan, grönsaker och drinkar. Dessutom bjuder Jessica på tips och tricks på hur du du tar de bästa genvägarna och skapar de härligaste  grillmiddagarna.

Det blir fräscha örter, syrliga citroner, heta kryddor, maffiga svampburgare, krispiga grönsaker, fina fiskar och smakrika grillspett. Grillat är enligt Jessica roligt, supergott och opretentiöst! Precis som i de föregående böckerna är det med massor av smak och minimalt med ingredienser. Allt för att livet ska vara så lätt och smakfullt som möjligt.

Jessica är självlärd, kan hon så kan väl vi? Och skulle det bli grillförbud även den här sommaren, så kan man ju faktiskt använda bordsgrill inomhus. Att grilla är alltid en möjlighet, året runt!

Här bjuder vi på ett av recepten i boken:

Grillad rödlök

4 portioner

  • 4 rödlökar

Till servering

  • smör
  • flingsalt
  • timjan
Gör så här

Grilla lökarna med skalet på i 5 minuter på direkt värme. Flytta till indirekt värme, lägg på locket och grilla i 40 minuter. Lökarna ska vara svarta runt om och mjuka hela vägen igenom när man delar dem. De yttersta brända skalen äter man inte.

Servera de varma lökarna med smör, salt och timjan.

Tips! De här lökarna är fantastiskt goda i en sallad med fetaost!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Recept – Jessica Frej, Bild – Lina Eidenberg Adamo

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today