Äggwraps med räkor, stenbitsrom och gurkkräm
4 Stycken
- 300 g skalade räkor
- 8 ägg
- 1 knippe koriander
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 gurka
- 1 glas caviar/stenbitsrom, svart
- salt och peppar
Gör så här:
Värm lite olja i ett stekjärn. Knäck 2 ägg direkt i stekpannan och rör runt lätt så att äggulor och äggvitor blandas. Sänk värmen, vänta ca 2 minuter och vänd äggpannkakan.
Smaksätt med salt och peppar och lägg upp dem på en skärbräda. Gör om det tills du har 4 äggpannkakor.
Fördela räkor och hackad färsk koriander på varje pannkaka (spara 1 msk hackad koriander). Rulla äggkakorna och lägg dem försiktigt på tallrikar.
Vispa samman yoghurt med salt och peppar samt den resterande koriandern. Skala och skär gurkan i små stavar och blanda samman med yoghurt (spara lite av gurkan till garnering). Servera gurkblandningen i en liten skål till äggwrapsen.
Lägg stenbitsrom på äggpannkakorna och garnera med färsk körvel eller andra färska kryddörter och gurkstavar.
För er Viktväktare:
Points: 1 P för allt om man steker i 1 tsk fett, använder Larsas fettfria grekiska yoghurt.
Personliga Points: 1-29 för allt om man steker i 1 tsk fett, använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och har 4 msk caviar.
Mitt WW: Grön 6, Blå 1, Lila 0 per wraps om man steker i 1 tsk fett, använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och har 1 msk caviar.
SmartPoints Flex: 1 SP Flex per wraps om man steker i 1 tsk fett, använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och har 1 msk caviar.
Recept & bild – Royal Greenland