Du i Fokus
Hem & Inredning

Noble House sommarkollektion går i blått och vitt!

skriv ut
Blått och vitt är sommarfärger för många, hallonrött är läckert, lägg till lite vaniljgult och svalt grönt och trädgårdsrummet och sommarköket blir fräscht och trivsamt. Marint och beachhouse blir aldrig omodernt utan känns alltid lika fräscht!

Noble Hill har tagit fram en kollektion till hemmet, sommarstugan och stranden, inspirerat av beachhouse stilen, traditionell svensk sommaräng och strandliv. Idén med mönstret ”midsommar” har Matina Bannura funderat på länge, idén kommer från den gamla svenska midsommartraditionen att plocka sju sorters blommor under midsommarkvällen. Enligt traditionen ska man plocka blommorna under tystnad och även klättra över sju gärdsgårdar för magin ska fungera. För att förenkla processen med blommorna finns nu istället bäddsättet Windsor ”midsommar” med sju olika sommarblommor.

New England beachhouse stilen har även inspirerat mycket, de klassiska blockränderna förknippas med sommar vid havet, målad badhyttspanel och sanddyner. Uteplatsen blir extra fin med krispigt vitt kombinerat med läckra sommarfärger, randiga dynor till matchande plädar. Man kan skapa en skön miljö med trasmattor på golvet och fylla loungemöbler, bänkar och solstolar med stora kuddar.

Textilerna för innemiljön passar lika fint i stugan som i hemmet. Stora blommor på gardinerna  kombineras lätt med plädarna och kuddarna från uteplatsen. Kökstextilierna är inspirerade av mormors traditionella vävda kökshanddukar, rustikt och funktionellt som bara blir vackrare med tiden. Färgspelet är glatt och soligt, precis som naturen då den prunkar som mest.

Noble House har även designat en handduk med svenska flaggan som man med fördel kan vifta med under damernas fotbolls-VM som startar 7 juni 2019.

 

Text & bild – Noble House

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today