Du i Fokus
Mat & DryckResorUpplevelser

10 härliga uteserveringar i Europa

skriv ut
Många svenskar tar chansen att fånga den första värmen utomlands under våren, inte sällan i någon av Europas metropoler. Parker, promenadsträckor och serveringar fylls av soldyrkande svenskar som njuter av årets första varma vindar och solsken. Var ska man åka för att uppleva den mysigaste uteserveringen?

London – Golden Bee
London är svenskarnas absoluta vår-favorit, och under påsk är chansen extra stor att du kommer springa på någon du känner vid Piccadilly Circus. En av Londons bästa uteserveringar hittar du i hippa Shoreditch på promenadavstånd från tunnelbanestationen Old Street och heter Golden Bee. Här kan du avnjuta cocktails och blicka ut över staden på deras öppna roof top bar, och om vårskuren kommer, skjuts taket upp, och du kan känna dig trygg och torr.

Paris – Café de Flore
Med Paris charm är det inte till stor förvåning att detta är en av svenskarnas toppdestinationer i vår. Café de Flore är för en del ett obligatorisk stopp under vistelsen i Paris. Detta historiska och mytomspunna kafé ligger i hörnet av Boulevard Saint-Germain och Rue Saint-Benoît. Café de Flore är ett av de äldsta bevarade fiken i Paris och har fått sin särskilda prägel från besök av kända profiler såsom författare, filosofer och i dagsläget mer allmänt stora kändisnamn. Njut av en lunch ute i vårsolen och spana efter kändisar på besök.

Barcelona – Arola
Med fantastisk utsikt över Medelhavet och med ett prisbelönt kök som drivs stjärnkocken Sergi Arola, utmärker sig Arola på Barcelonas restaurangkarta. Ett tips är att ta sig dit på en söndag då det erbjuds en à la carte brunch av högsta kvalitet som avnjuts med livemusik och speciella drinkar. Restaurang Arola återfinns på taket av Hotel Arts, och har både inne- och uteservering.

Amsterdam – De Silveren Spiegel
Amsterdams kanaler och folkliga gågator i vårsolen gör denna destination till ett populärt resmål för svenskarna i vår. På restaurangen De Silveren Spiegel, den så kallade Silverskeden, kan du uppleva en sann holländsk atmosfär. Restaurangens byggnad, bevarad från Hollands guldålder, i kombination av deras unika meny ger en helhetsupplevelse. På uteserveringen kan du avsmaka deras berömda 5-rättersmeny och samtidigt njuta av en väldigt inbjudande stämning och omgivning.

Prag – Letenský zámeček
För de flesta Prag-besökare är besök på ölhallar en populär aktivitet, och utbudet är stort. När solen skiner och törsten växer är det bästa tipset att söka sig till en plats som erbjuder både en god pilsner en plats i solen. På Letenský zámeček som ligger i parken Letná kan du njuta av bäggedera.

Rom – Ombre Rosse
För att ta in Roms atmosfär till ända kan ett besök till den klassiska Italienska baren och cafét Ombre Rosso vara ett fantastiskt alternativ. I stadsdelen Trastevere, bara en stenkast iväg från den kända medeltida kyrkan Santa Maria, finns denna pittoreska Italienska bar. Ombre Rosso erbjuder en genuin matupplevelse från det italienska köket som kan avnjutas i kvällssolen på deras uteservering.

Budapest – Varosliget Cafe & Restaurant
Det är inte till förvåning att Ungerns klassiska och historiska huvudstad är en av årets toppdestinationer. Budapest är en väldigt turistvänlig storstad med både shopping, god mat men inte minst sina grandiosa byggnader och palats. Som en paus i turistandet kan Varosliget Cafe & Restaurants uteservering vara ett utmärkt stopp. Uteserveringen ligger alldeles intill några av Budapest mest attraktiva sevärdheter, med utsikt över bland annat stadsparken och Hjältarnas Torg. Många tar sig hit för enbart en kopp kaffe för att kunna njuta av atmosfären och utsikten.

Berlin – Cafe Anna Blume
Efter att strosat runt på Berlins gator kan en avstickare till Cafe Anna Blumes uteservering vara det rätta valet. Cafe Anna Blume är en liten pärla i hippa området Prenzlauer Berg som inte ligger långt ifrån knutpunkten Alexanderplatz. Detta är ett charmigt gammaldags konditori och café som erbjuder bakverk och praliner för det sötsugne men har även en utomordentlig frukostbuffé. Ta vara på Berlins atmosfär och ta en kaffepaus ute i vårsolen för att spana på omgivningen och förbipasserande.

Istanbul – N Terrace
Förutom historiska sevärdheter och utflykter är Istanbul en storstad fylld av folkliv. Som en paus i upptäckandet kan den finklassiga restaurangen N Terrace vara ett passande stopp. Här kan du avnjuta deras kök från Medelhavet ute i den värmande vårsolen. Restaurangen ligger i Sura Design Hotel, beläget i Sultanahmet i Istanbul, och erbjuder en panorama vy över både Blå Moskén och Bosphorus Bron.

Lissabon – Meson Andaluz
Trots stadens ökade storlek och popularitet har Lissabon lyckats behålla sin charm och äkthet. En restaurang som verkligen lyckas fånga Lissabons aura är Meson Andaluz. Meson Andaluz är en tapasrestaurang i klass med de bästa i Spanien. Med sin uteservering som ligger längst en trappa bland Lissabons små gränder i anslutning till torget Praça de São Paulo är detta en restaurang som kommer ge dig en fin upplevelse ute i kvällssolen.

 

Text och bild –  Momondo

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today