Du i Fokus
Upplevelser

Spökvandringar på Kalmar Slott

skriv ut

Kalmar Slotts populära spökvandring Fasor och illdåd är tillbaka. I de läskiga och stundtals skräckfyllda vandringarna genom slottet får besökarna höra om verkliga händelser från en avlägsen tid.

Kalmar Slotts historia sträcker sig långt tillbaka i tiden – och den är inte bara ljus. Här har människor begått förräderi, torterats och avrättats. I spökvandringen Fasor och illdåd får besökarna följa med det flera hundra år gamla spöket på en oväntad tur och höra ruskiga berättelser om personer som har funnits på slottet.

– Fasor och illdåd är vår klassiska spökvandring, som har varit väldigt populär men nu har fått vila några år. Den gick senast att uppleva 2019. Spökvandringarna är ett annorlunda sätt att besöka Kalmar Slott, det är en helt annan upplevelse att komma hit när det är nedsläckt och du inte ser vad som väntar bakom nästa hörn, berättar Johanna Algotsson, evenemangsansvarig på Kalmar Slott.

Fasor och illdåd är specialskriven för slottet. Vandringen pågår i omkring en timme och går genom flera av slottets rum och salar, varav flera vanligtvis inte är öppna för besökare. Den mörka inramningen i höstkylan, tillsammans med de kusliga berättelserna från slottets historia, skapar en spännande och oväntad slottsupplevelse.

– Det brukar alltid vara högt tryck när vi släpper biljetterna och vi kan tänka oss att efterfrågan kommer att vara extra stor på premiärdagen, som äger rum fredagen den trettonde. Men vandringarna ges ända fram till helgen före julmässan, så det finns många tillfällen att följa med på en spökvandring under hösten, berättar Johanna Algotsson.

Spökvandringarna ges under perioden 13 oktober–25 november. Biljetterna finns på kalmarslott.se. Åldersgränsen är 12 år.


Text och bild – Pressmaterial


Visited 29 times, 1 visit(s) today