Du i Fokus
Upplevelser

En helkväll för ABBA-fantaster!

skriv ut
Does your mother know, The winner takes it all, Waterloo… ABBAs hits är många, så många att de går att göra en musikal av dem. Musikalen Mamma Mia har sett av miljontals, filmen av ännu fler. För dig som gillar ABBA är Mamma Mia the Party den självklara fortsättningen!

”Mamma Mia! The Party” fortsätter där filmversionen slutade, fast om personerna bakom produktionen. Handlingen kretsar kring Kicki som jobbade med filmen och blev kvar på ön Skopelos. Tillsammans med sin grekiske man Nikos driver hon en taverna. Nikos dotter Konstantina och Kickis son Adam blir förälskade, vilket skapar en kulturkrock som allt utspelar sig kring.

dsc04557-2

Tyrol har blivit en vacker och varm Grekisk Taverna. Det är vinrankor i pergolan, tindrande ljusslingor, lavendel i spruckna krukor, rutiga dukar och en stor fontän i mitten. Maten serveras i rustika gemensamma skålar, så att gästerna ska tvingas prata med varandra. Servitörerna är även med i showen och man märker knappt när maträtterna byts ut eller drycken fylls på. Det bjuds på en makalöst god medelhavsmeny. Tzatzikin och flanksteken är magiskt god!

dsc04628-2

Berättelsen varvas med alla ABBAs fantastiska låtar, nycirkus, humor och glädje. Ensemblen är perfekt sammansatt och matchar varandra totalt! Man rycks med och det är omöjligt att inte sjunga med när favoriterna radas upp som på ett pärlband. Fyra timmar går otroligt fort när man har roligt! När ljuset släcks, ljuslyktorna och desserten placeras på bordet – då vet man att slutet av showen är nära och man vill bara ha mer. Kaffet dricks ur och I have a dream spelas upp, perfekt att dansa zorba till! Medan publiken dansar långdans river personalen av borden i mitten och bygger blixtsnabbt tre upplysta scener mitt på golvet.

dsc04646-2

Ett glittrande discomedley avslutar en musikaliskt och kulinariskt upplyftande helkväll. Nu är det sån fart att vi får ducka för gitarrhalsar och akta oss från att bli trampade av platåskor. En platåsko hamnar på vårt bord och sätter ribban för den fortsatta festen.

Mamma Mia the Party är ett måste för alla ABBA-fans! En helkväll med ABBAs både kända och lite mer okända låtar framförda av supertalanger. Varvat med show, nycirkus, mys, god mat och härliga stämning. Att personalen går runt i flipflops är pricken över i! Vi lämnar Nikos Grekiska Taverna med The winner takes it all ringande i öronen och skulle gärna vända och gå tillbaka in direkt igen.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 7 times, 1 visit(s) today