Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Dragon Blood – värmen sprids från topp till tå!

skriv ut
“Fruktig i början med inslag av jordgubbar, granatäpple och rabarber utan att vara sötsliskig. Sedan kommer en liten touch av kanel in och avslutningen av chili kittlar i halsen. Med 50% vol. så framhävs dessa smaker på ett förträffligt sätt!” Så beskriver Dragon Blood själva sin dryck och det stämmer väldigt bra!

Med sin blodröda färg, överraskande hetta och spännande smak är Dragon Blood som gjord för Alla hjärtans dag. Alla andra dagar med för den delen… Drycken har en spännande och het smak med inslag av granatäpple, jordgubbe, rabarber, kanel och chili. Signatursmaken består av en ”trestegsraket”, där en fruktig början följs av en svag ton av kanel och avslutas med en eldig touch av chili. Dragon Blood avnjuts med fördel som en iskall shot, men de intensiva smakerna och den höga alkoholstyrkan gör den även till ett utmärkt val som bas i drinkar. Den är överraskande god uppvärmd och passar alltså även en kall vinterdag.

Dragon Blood grundades i Sverige och föddes ur idén att skapa en ny och fascinerande svensk dryck som inte skulle vara lik något annat. Redan från början var tanken att den skulle sticka ut i mängden genom att vara kryddstark, gjord på naturliga ingredienser och vara av bästa kvalitet. Laborerandet började och en uppsjö av olika smakkombinationer testades. Hela processen kom att ta nästan ett år. När drycken väl nått marknaden gick det snabbt, på bara något år gick den från några få utvalda systembolag till 140 butiker! Namnet Dragon Blood föll sig naturligt – vad skulle annars en blodröd, 50% vol. stark dryck som eldar i halsen heta!

Drinktipsen är många, här är ett par exempel:

 

Ice Tea Dragon

– 4-6 cl Dragon Blood
– Iste med citron- eller persikosmak
– Citron

Lägg en rejäl näve is i glaset, gärna krossad, häll ner Dragon Blood och fyll upp med iste. Lägg i en citronskiva.

 

Ginger Dragon

– 4-6 cl Dragon Blood
– Ginger ale

Fyll ett highballglas med is (gärna krossad), häll ner Dragon Blood och fyll upp med Ginger ale.

 

Eller spetsa en äggtoddy, varm choklad eller till och med kaffet! Som smaksättning i en välkomstdrink eller bål är den riktigt god och ger mycket smak med bara en liten skvätt. Eller som iskall shot, smaksättning i bakverk. Ja, nästan i vad som helst faktiskt! Testpatrullen är förvånaden över hur väl Dragon Blood passar med det mesta och att den går att dricka både varm och kall. Men den är stark! Så ta inte för mycket eller för stora klunkar.

 

Dragon Blood är framställd av en vodkabas på vete och är smaksatt med frukter, bär och kryddor. Den är 100 % vegan och innehåller endast ett naturligt färgämne (E163).

Artnr: 30086

Pris: 291 SEK

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Recept och bild – Dragon Blood

Visited 40 times, 1 visit(s) today