Varm pastasallad med senapsdressing

skriv ut
4 Portioner
  • 300 gr kassler
  • 1 knippe salladslök
  • 200 gr färska champinjoner
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 påse sallad av valfri sort eller strimlad vitkål
  • Valfri mängd kokt pasta
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar

 

Senapsdressing:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk senap av valfri sort
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Blanda ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.

Tärna kasslern och strimla löken och dela champinjonerna. Stek i smör. Krydda med hackad basilika, salt och peppar.

Dela tomaterna och blanda med kasslerröran och valfri mängd sallad och kokt pasta. Servera med senapssåsen.

 

För er Viktväktare: 2 SP per portion, lägg till SP för pasta. Såsen är 8 SP för hela om man använder turkisk yoghurt 3,5%.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita