Du i Fokus
Mode & Skönhet

Understatement Underwear – Nytt svenskt underklädesvarumärke

skriv ut
Understatement gör inspirerande underkläder i högsta kvalitet och i material från flera av världens ledande producenter. Varumärket fokuserar på stil, komfort och spännande färg-och materialkombinationer med en personlighet som präglas av humor och självdistans.

Med iögonfallande detaljer, hög kvalitet och stor hänsyn till komfort vill Understatement uppgradera statusen för ett ofta försummat plagg i vår garderob. Understatement skapar underkläder som kan bäras likt accessoarer och fungera som en förlängning av en outfit, snarare än gömmas under lager av andra plagg. Materialmixar, genomarbetade detaljer och inspirerande färgkombinationer är ledorden i Understatements formspråk och design. Edgy och elegant, sportigt och bekvämt – allt kombinerat i ett och samma underklädesmärke.

Bakom Understatement står PR-konsulten Maria Lager och ingenjören Marie Stolt, två bästa vänner med en vision att göra underkläder och underklädesshopping inspirerande och kul. Iden föddes från avsaknaden av ett varumärke som kombinerade både komfort och stil, som inte var en kompromiss mellan bas, sport och exklusivitet.

– Vi upplevde det svårt att hitta ett varumärke inom underklädessegmentet som vi kunde identifiera oss med och som matchade våra övriga val av varumärken för kläder och accessoarer. Vi saknade en estetik för kvinnor som oss själva, som letar efter något roligare än traditionell bas men utan onödiga och störande detaljer, push ups och hårda byglar, säger Marie Stolt.

Efter ett år av research, undersökningar och provande av hela underklädessegmentet så skapade duon Understatement – ett varumärke framtaget för att få bäraren att känna sig snygg och bekväm inifrån och ut.Understatement designas i Sverige och materialen är noggrant utvalda från några av världens ledande producenter.

Den första kollektionen från Understatement består av två olika modeller av bygellösa bralettes i totalt sex olika färgkombinationer samt tre olika modeller på trosor. Kollektionen har designats med fokus på förnyelse i färg, material och mjuk passform för att aldrig ge bäraren det klassiska problemet med ”fyra rumpor” eller skavande byglar. Basfärger kombineras med poppiga färgade axelband och sportiga detaljer möter upp och kontrasterar till romantisk spets. Produkterna kommer till en början att säljas via www.shopunderstatement.com för att sedan tas vidare ut i utvalda butiker, både i Sverige och utomlands.

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 10 times, 1 visit(s) today