Pasta med kräftsås

skriv ut
4 portioner
  • 200 gr kräftstjärtar (skalade)
  • 1 bit purjolök
  • 1 chilifrukt
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • 5 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
Gör så här:

Låt kräftorna rinna av om du valt såna som ligger i en lag.

Finhacka purjolöken och chilin. Fräs i smöret. När löken börjar bli mjuk tillsätts vinet, låt koka ett par minuter. Häll ner grädden, blanda om och låt koka ihop till en lagom konstisens. Dra av såsen från plattan och ha ner kräftorna. Smaka med salt och peppar.

Servera med kokt pasta.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 16-19 PP för hela grytan om man använder matlagningsvin, 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita