Smakrik färsgryta med yoghurt

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr valfri färs
  • 1 röd lök
  • 1 msk olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning (välj smak efter färs)
  • 2 dl hett vatten
  • 1-2 tsk chilipasta
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skala och hacka lök och  vitlök och fräs dessa i oljan tillsammans med currypastan någon minut. Tillsätt färsen och låt fräsa tillsammans en kort stund.  Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner detta tillsammans med de krossade tomaterna i färsblandningen. Låt koka ihop i ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en klick yoghurt.

 

För er Viktväktare: 1 SP per portion om man använder quornfärs. Lägg till SP för ris och yoghurt (Larsas Grekiska fettfria Yoghurt är 0 SP).

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita