Krabb- och räkgratäng

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 5 dl kokt ris
  • 120 g salladskrabba
  • 240 g skalade räkor
  • 3 paprikor
  • 1 dl riven ost

Stuvning:

  • 1 msk margarin
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl matlagningsvin
  • 3 msk dill
  • Salt och peppar
Gör så här:

Lägg riset i en ugnsform. Smält margarinet i en kastrull, pudra över mjöl och rör om. Späd med mjölk och matlagningsgrädde, låt det koka upp under omrörning. Smaka av med kryddor, matlagningsvin och lägg i dill. Strimla paprikorna och lägg över riset tillsammans med krabba och rärkor. Häll stuvningen över och strö över ost. Gratinera i ugn 250 grader i ca 15 min.

För er viktväktare: 8 SP per portion om man använder max 17% ost, 4% matlagningsgrädde och lättmjölk.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita