Krabb- och räkgratäng
4 portioner
- 5 dl kokt ris
- 120 g salladskrabba
- 240 g skalade räkor
- 3 paprikor
- 1 dl riven ost
Stuvning:
- 1 msk margarin
- 1 ½ msk vetemjöl
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- 0,5 dl matlagningsvin
- 3 msk dill
- Salt och peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Lägg riset i botten på en ugnsform.
Smält margarinet i en kastrull, pudra över mjöl och rör om. Späd med mjölk och matlagningsgrädde, låt det koka upp under omrörning. Smaka av med kryddor, matlagningsvin och lägg i dill.
Strimla paprikorna och lägg ovanpå riset tillsammans med krabba och räkor. Häll stuvningen över och strö över ost.
Gratinera i ugn i ca 15 min.
För er viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 39 P för hela gratängen, om man använder max 10% ost, 4% matlagningsgrädde och lättmjölk.
Points: 39 P för hela gratängen, om man använder max 10% ost, 4% matlagningsgrädde och lättmjölk.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 693 times, 1 visit(s) today
Pingback: Förslag på goda matlådor på Matlådans Dag!
Pingback: Matsedel v 12 – Våffeldag!