Krabb- och räkgratäng
4 portioner
- 5 dl kokt ris
- 120 g salladskrabba
- 240 g skalade räkor
- 3 paprikor
- 1 dl riven ost
Stuvning:
- 1 msk margarin
- 1 ½ msk vetemjöl
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- 0,5 dl matlagningsvin
- 3 msk dill
- Salt och peppar
Gör så här:
Lägg riset i en ugnsform. Smält margarinet i en kastrull, pudra över mjöl och rör om. Späd med mjölk och matlagningsgrädde, låt det koka upp under omrörning. Smaka av med kryddor, matlagningsvin och lägg i dill. Strimla paprikorna och lägg över riset tillsammans med krabba och räkor. Häll stuvningen över och strö över ost. Gratinera i ugn 250 grader i ca 15 min.
För er viktväktare:
Points: 39 P för hela gratängen, om man använder max 10% ost, 4% matlagningsgrädde och lättmjölk.
Personliga Points: 30-31 PP för hela gratängen, om man använder max 17% ost, 4% matlagningsgrädde och lättmjölk.
Mitt ww: Grön 8, Blå 7, Lila 7 per portion om man använder max 17% ost, 4% matlagningsgrädde och lättmjölk.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Förslag på goda matlådor på Matlådans Dag!
Pingback: Matsedel v 12 – Våffeldag!