Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med timjan och svamp

skriv ut
2 portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 msk majsstärkelse
  • 0.5 msk timjan (torkad)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Häll av spadet av champinjonerna och spara detta. Ånga av svampen i en het stekpanna på högsta värme, tills de får färg och börjar “gnissla”. Rör om under tiden. Ta ut dem ur panna och ställ åt sidan.

Bryn kycklingfiléerna i den torra, heta pannan, tills den får färg på bägge sidorna. Ha i fettet, häll tillbaka champinjonerna och krydda med timjan. Salta och peppra. Låt fräsa på medelhög värme tills kycklingen är genomstekt. Gärna under lock.

Blanda ut majsstärkelsen i champinjonspadet och häll i stekpannan. Tillsätt grädden och sojan och låt koka upp. Låt koka tills det tjocknar. Vänd Kycklingen lite då och då.

Servera med pasta eller potatis och en fräsch sallad.




För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 9 P för allt, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta/potatis.

Points: 9 P för allt, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta/potatis.



Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 164 times, 2 visit(s) today