Kyckling med timjan och svamp
4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 1-2 msk smör & rapsolja
- 2 burkar skivade champinjoner
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk soja
- 1 msk majsstärkelse
- 2 tsk timjan (torkad)
- salt
- peppar
Gör så här:
Häll av spadet av champinjonerna och spara detta. Ånga av svampen i en het stekpanna på högsta värme, tills de får färg och börjar ”gnissla”. Rör om under tiden. Ta ut dem ur panna och ställ åt sidan.
Bryn kycklingfiléerna i den torra, heta pannan, tills den får färg på bägge sidorna. Ha i fettet, häll tillbaka champinjonerna och krydda med timjan. Salta och peppra. Låt fräsa på medelhög värme tills kycklingen är genomstekt. Gärna under lock.
Blanda ut majsstärkelsen i champinjonspadet och häll allt i en kastrull. Tillsätt grädden och sojan och låt koka upp. Låt koka tills det tjocknar.
Servera med pasta eller potatis och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 9 P om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ev tillbehör.
Personliga Points: 9-19 PP om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ev tillbehör.
Mitt WW: Grön 4, Blå 2 per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ev tillbehör.
2 SP Flex per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ev tillbehör.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita