Italiensk fiskgratäng

skriv ut
4 portioner
  • 2 fiskblock
  • 1 stor paprika (röd)
  • 1 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Salta och peppra fiskblocken på bägge sidorna och lägg i en ugnsfast form. Dela på fyra. Ställ åt sidan.

Hacka lök, pressa vitlöken, tärna zucchini och paprika. Värm olja i en stekpanna, ha i grönsakerna, fräs tills paprika och zucchini börjar bli mjuka. Häll i tomaterna och smula ner buljongtärningen, låt kok ihop några minuter. Häll blandningen över fisken och gratinera i ugn ca 15-20 minuter.

Servera med ris eller kokt potatis.

 

För er Viktväktare: 1 SP Flex per portion, lägg till SP för ris/potatis.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita