Bolognese med en tvist
4 portioner
- 1 stor gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- ca 400 gr zucchini
- 400 gr qournfärs alt 500 gr valfri animalisk färs
- 1 msk olja
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 buljongtärning (anpassa efter färsen)
- 1/2 dl hett vatten
- 1-2 tsk röd currypasta (mer om du vill ha sting)
- Pastavatten till spädning
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Hacka löken, pressa vitlöken. Riv zucchinin grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs lök och vitlök tills den blir glansig. Tillsätt färsen och zucchinin och bryn ihop med löken 4-5 minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, ha i buljongen och resterande ingredienser i pannan. Låt småputtra och ha i någon sked pastavatten då och då till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar
Servera med pasta och grönsaker.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 7 P för hela grytan om man använder nötfärs max 10% eller quornfärs. Lägg till P för pasta.
Points: 7 P för hela grytan om man använder quornfärs, lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 761 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 47 – första advent
Pingback: 70 tips på matlådor -Matlådans Dag!
Pingback: Matsedel v 18 – maj!