Bolognese med en tvist

skriv ut
4 portioner
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • ca 400 gr zucchini
  • 400 gr qournfärs alt 500 gr valfri animalisk färs
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning (anpassa efter färsen)
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1-2 tsk röd currypasta (mer om du vill ha sting)
  • Pastavatten till spädning
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Hacka löken, pressa vitlöken. Riv zucchinin grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs lök och vitlök tills den blir glansig. Tillsätt färsen och zucchinin och bryn ihop med löken 4-5 minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, ha i buljongen och resterande ingredienser i pannan. Låt småputtra och ha i någon sked pastavatten då och då till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar

Servera med pasta och grönsaker.

 

För er Viktväktare: 1 SP Flex om man använder quornfärs, lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita