Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

Häxorna i Eastwick bjuder på en komplett musikalupplevelse

skriv ut
Cameron Mackintosh, Vicky von der Lanken och Peter Jöback är en magisk kombination! Lägg till tre härliga häxor, en Sussie Eriksson och fantastisk musik så har man skapat en succé! Häxorna i Eastwick är höstens måste och årets självklara julklapp!

Häxorna i Eastwick handlar om den förmögna och fullständigt oemotståndliga Darryl Van Horne (Peter Jöback) – mannen som dyker upp när de tre väninnorna Jane (Linda Olsson), Alex (Kayo) och Sukie (Vanna Rosenberg), fördriver tiden med att drömma om den perfekta mannen.

Darryl dyker upp som ett blixtnedslag i den lilla pittoreska staden och förför hela samhället, utom Felicia (Sussie Eriksson), kommunens ordförande – hon gör allt för att få bort honom och får smaka på både Darryls och väninnornas vrede.

Det är en stor ensemble, alla utvalda med den fingertoppskänsla som bara Vicky von der Lanken har och hennes team skaffat sig genom åren. Skådespelarna matchar varandra perfekt!

Scenen är ganska enkel med kulisser som flyttas runt och läckert ljus. Det är inte så mycket glitter och glamour, däremot mycket färg och massor med glädje. Publiken rycks med i både sång och dans och utbrister i spontana jubel och skratt. Översättningen av Edward af Sillén är humoristisk och fräck, ibland så man nästan blir lite generad.

Det är så här en musikal ska vara! Alla ingredienser finns där, för oss musikalälskare är detta en högtidsstund. Peter Jöback är briljant som Darryl van Horne och lyser starkare för varje show han gör. Jöback är faktiskt bättre än någonsin! Sussie Eriksson är som ett gott vin som bara blir bättre och bättre, superb helt enkelt!

Har man sett musikalen Häxorna i Eastwick förut, så kanske man inte riktigt känner igen sig. Det har gjorts några förändringar och förbättringar där häxorna står lite mer i fokus än förut. Ska vi jämföra med filmen så konstaterar man direkt att det är ganska stora skillnader mellan Jack Nicholson och Peter Jöback. Jöback är bättre!

Publiken kan även vänta sig en del magi, utan att säga för mycket så ska man ha ögonen med sig, för det händer grejer både här och där.

Vi har nog aldrig tidigare skrivit en recension med så många utropstecken, vilket tyder på att detta är något alldeles extra. Häxorna i Eastwick bjuder på en komplett musikalupplevelse! Så är det bara. Se den!

 

 

Text – Marlene Rindå & Martin Jikita, Bild – Mats Bäcker

 

Visited 31 times, 1 visit(s) today