Indisk sommarsallad med grillad halloumi

skriv ut
4 portioner
  • 2 förp halloumi (à 150 g)
  • 1 kruka Röd & Grönsallat, plockad i mindre bitar
  • 200 g cocktailtomater, delade
  • 2 morötter, skalade och tunt skivade
  • 1 rödlök, skalad, delad och strimlad
  • 2 minigurkor (alt 1 vanlig), delade och skivade

Koriander- och chilidressing:

  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • pressad saft av 1 citron
  • ½ vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, delad och fint skuren (med eller utan kärnor)
  • 1 kruka Koriander, hackad
Gör så här:

Rör ut honung och salt i citronsaften till dressingen. Tillsätt vitlök, chili och koriander.

Skär halloumin i ca ½ cm tjocka skivor och grilla över glöd eller i en grillpanna utan fett.

Blanda sallaten med övriga grönsaker. Fördela i fyra skålar och toppa med halloumin. Ringla dressingen över salladen strax innan servering.

 

För er Viktväktare: 9 SP Flex per portion

 

Recept och bild – Svegro