Indisk sommarsallad med grillad halloumi
4 portioner
- 2 förp halloumi (à 150 g)
- 1 kruka Röd & Grönsallat, plockad i mindre bitar
- 200 g cocktailtomater, delade
- 2 morötter, skalade och tunt skivade
- 1 rödlök, skalad, delad och strimlad
- 2 minigurkor (alt 1 vanlig), delade och skivade
Koriander- och chilidressing:
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk flingsalt
- pressad saft av 1 citron
- ½ vitlöksklyfta, finhackad
- 1 röd chili, delad och fint skuren (med eller utan kärnor)
- 1 kruka Koriander, hackad
Gör så här:
Rör ut honung och salt i citronsaften till dressingen. Tillsätt vitlök, chili och koriander.
Skär halloumin i ca ½ cm tjocka skivor och grilla över glöd eller i en grillpanna utan fett.
Blanda sallaten med övriga grönsaker. Fördela i fyra skålar och toppa med halloumin. Ringla dressingen över salladen strax innan servering.
Recept och bild – Svegro
Visited 34 times, 1 visit(s) today