Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Ny kokbok lagom till Världspastans dag!

skriv ut
Pasta betraktas av många som fienden nummer ett för den som vill gå ner i vikt. Men självklart kan du njuta av djupa skålar med pasta samtidigt som du äter hälsosamt. Inför Världspastans dag, den 25 oktober, lär WW ViktVäktarna dig knepen för att servera perfekt pasta – varje gång!

ViktVäktarnas nya kokbok Pasta! är fylld med pasta från början till slut för att du ska få ny inspiration och kunna njuta av nya pastafavoriter för alla tillfällen. Pasta brukar komma högt när vi snackar vardagsmat, och fortfarande är pasta bolognese solklar etta. Nästan alla älskar pasta – det är enkelt, går ofta snabbt och så är det ju bara så himla gott!

Pasta! finns 50 olika recept på pasta att göra själv, samt hela rätter och mängder med tips. Det mesta både lätt- och snabblagat och rätter som passar både vardag och fest. Mat som fungerar även för den som vill gå ner i vikt eller bara vill äta väldigt gott!

Fem magiska tips för den perfekta pastan!

  • Att salta pastavattnet ordentligt är a och o. Utan salt i kokvattnet kommer du få en tämligen smaklös rätt, även om du saltar i efterhand. Knappt ½ msk per liter vatten brukar vara lagom.
  • Använd mycket vatten för att se till att kokningen inte avstannar för länge när pastan kommer i. Du undviker också att pastan klibbar ihop på detta sätt. Tänk ca 3 liter per 250 g pasta.
  • Se till att blanda runt pastan direkt när den kommer ner i vattnet, annars klibbar den lätt ihop.
  • Ska pastan blandas ner i en varm sås, låt den koka färdigt den sista minuten i såsen så att pastan och såsen kan götta ihop sig ordentligt.
  • Blanda alltid ner lite pastavatten i din pastasås. Det är fullt av stärkelse och ger därför mycket krämigare pastasåser.

Detta och mycket annat får vi lära oss i den här härliga kokboken som har mängder med härliga recept och lockande bilder. Frågan är bara viken pastarätt man ska börja med? Allt ser så gott ut!

Pasta! kostar SEK 179 kr och finns att köpa i WW ViktVäktarnas webbshop på ViktVäktarna.se

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – ViktVäktarna

 

Visited 37 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Ny kokbok lagom till Världspastans dag!

Kommentarer är stängda.