Asiatisk gryta med kokosmjölk

skriv ut
4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 2 broccolibuketter
  • 1 paket kokta kikärtor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2,5 dl vatten + 2 msk vatten
  • 1 buljongtärning (grönsaker el kyckling)
  • 1 lime
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 burk minimajs
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 100 gr ärtskott till garnering

 

Gör så här:

Häll av och skölj kikärtorna. Häll av minimajsen.

Hacka löken och chilin, pressa vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili. Ta bort stammen på broccolin och dela den i mindre bitar. Ha ner detta i pannan. Fräs ihop en kort stund.

Häll ner kokosmjölken, vattnet och smula ner buljongtärningen i pannan. Blanda om och låt koka ihop. Dela majsen i mindre bitar. När broccolin börjar bli mjuk är det dags att hälla ner kikärterna och majsen. Blanda ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och häll blandningen i panna. Dela limen och pressa ner saften i grytan. Låt koka tills såsen är lagom tjock. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med ärtskotten och servera med ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 30, Blå 22, Lila 22 för hela grytan om man använder kokosmjölk light, lägg till Sp för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita