Asiatisk gryta med kokosmjölk
4 portioner
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 chili
- 2 broccolibuketter
- 1 paket kokta kikärtor
- 1 burk kokosmjölk
- 2,5 dl vatten + 2 msk vatten
- 1 buljongtärning (grönsaker el kyckling)
- 1 lime
- 1 msk majsstärkelse
- 1 burk minimajs
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- 100 gr ärtskott till garnering
Gör så här:
Häll av och skölj kikärtorna. Häll av minimajsen.
Hacka löken och chilin, pressa vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili. Ta bort stammen på broccolin och dela den i mindre bitar. Ha ner detta i pannan. Fräs ihop en kort stund.
Häll ner kokosmjölken, vattnet och smula ner buljongtärningen i pannan. Blanda om och låt koka ihop. Dela majsen i mindre bitar. När broccolin börjar bli mjuk är det dags att hälla ner kikärterna och majsen. Blanda ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och häll blandningen i panna. Dela limen och pressa ner saften i grytan. Låt koka tills såsen är lagom tjock. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med ärtskotten och servera med ris.
För er Viktväktare:
Points: 24 P för hela grytan om man använder kokosmjölk light, lägg till P för ris.
Personliga Points: 35 PP för hela grytan om man använder kokosmjölk light, lägg till PP för ris.
Mitt WW: Grön 30, Blå 22, Lila 22 för hela grytan om man använder kokosmjölk light, lägg till Sp för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita