En lättare Coleslaw

skriv ut
4 portioner
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1/4 rödkålshuvud
  • 1 stor morot
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • peppar

 

Gör så här:

Strimla kålen, riv moroten (gärna på längden). Lägg kålen i en bunke, strö över saltet och knåda in det i kålen ordentligt. Detta gör kålen mjuk och den släpper vätska som gör salladen saftigare. Blanda majonnäs, yoghurt, vinäger och senap. Ha i moroten i kålen, blanda om och häll över yoghurtblandningen, dra ett par drag med pepparkvarnen och blanda om allt ordentligt.

Servera som tillbehör på buffébordet, till pizza eller något från grillen.

 

För er Viktväktare: 6 SP Flex för hela satsen om man använder lättmajonnäs max 32% och Larsas fettfria grekiska yoghurt.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita