Du i Fokus
Mat & Dryck

En lättare Coleslaw

skriv ut
4 portioner
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1/4 rödkålshuvud
  • 1 stor morot
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kålen, riv moroten (gärna på längden). Lägg kålen i en bunke, strö över saltet och knåda in det i kålen ordentligt. Detta gör kålen mjuk och den släpper vätska som gör salladen saftigare. Blanda majonnäs, yoghurt, vinäger och senap. Ha i moroten i kålen, blanda om och häll över yoghurtblandningen, dra ett par drag med pepparkvarnen och blanda om allt ordentligt.

Servera som tillbehör på buffébordet, till pizza eller något från grillen.

För er Viktväktare:

Points: 6 P för hela satsen om man använder lättmajonnäs och Larsas fettfria grekiska yoghurt.

Personliga Points: 6-8 PP för hela satsen om man använder lättmajonnäs och Larsas fettfria grekiska yoghurt.

MittWW: Grön 8, Blå 6, Lila 6 för hela satsen om man använder lättmajonnäs max 32% och Larsas fettfria grekiska yoghurt.

SmartPoints Flex: 6 SP Flex för hela satsen om man använder lättmajonnäs max 32% och Larsas fettfria grekiska yoghurt.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 45 times, 1 visit(s) today