Persika under marängtäcke
Till 4 portioner behöver du:
- 2 medelstora färska persikor (el 4 halvor i lag)
- 100 gr hallon
- ½ dl äppel- eller apelsinjuice
- 2 äggvitor
- ½ dl strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär persikorna i halvor och ta bort kärnorna. Lägg dem i en pajform eller halvorna i varsin portionsform. Strö över hallonen och häll på fruktjuicen. Baka i ugnen till persikorna börjar bli mjuka, ca 15 min.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till en tjock marängsmet. Bred ut marängen över frukten. Grädda i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 10-15 minuter.
Servera genast!
För er Viktväktare:
Points: 14 P om man använder färsk frukt. 22 P för allt, om man använder persikor på burk.
Personliga Points: 14 PP om man använder färsk frukt. 22 PP för allt, om man använder persikor på burk.
MittWW: Grön 4, Blå 4 och Lila 4, per portion om man använder persikor på burk. 3 per portion om man använder färsk frukt.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå