Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Persika under marängtäcke

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 2 medelstora färska persikor (el 4 halvor i lag)
  • 100 gr hallon
  • ½ dl äppel- eller apelsinjuice
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär persikorna i halvor och ta bort kärnorna. Lägg dem i en pajform eller halvorna i varsin portionsform. Strö över hallonen och häll på fruktjuicen. Baka i ugnen till persikorna börjar bli mjuka, ca 15 min.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till en tjock marängsmet. Bred ut marängen över frukten. Grädda i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 10-15 minuter.

Servera genast!

För er Viktväktare:

Points: 14 P om man använder färsk frukt. 22 P för allt, om man använder persikor på burk.

Personliga Points:  14 PP om man använder färsk frukt. 22 PP för allt, om man använder persikor på burk.

MittWW: Grön 4, Blå 4 och Lila 4, per portion om man använder persikor på burk. 3 per portion om man använder färsk frukt.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå

Visited 308 times, 1 visit(s) today