Sherrysill med dill
4 portioner
- 2 förp matjessill (à 200 g)
- ½ kruka dill, finhackad
- 1 ½ msk ättiksprit (12%)
- 2 msk olivolja
- 3 msk strösocker
- 4 msk torr sherry
- 2 msk matjessillspad
- 1 krm salt
- 6 svartpepparkorn, krossade
- 2/3 dl tomatpuré
Gör så här:
Häll av och spar 2 msk av spadet från matjessillen. Skär sillen i bitar. Rör ihop dill, ättika, olja, socker, sherry, sillspad, salt och peppar i en skål. Rör tills sockret har löst sig. Rör i tomatpurén. Blanda ner sillen och låt stå i kyl 1 dygn.
Koka potatis (gärna fast potatis, t ex Svegro Delikatesspotatis) med lite dill i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den ånga av.
Servera sillen med potatisen, gräslök, gräddfil och hårt bröd.
Recept & Bild – Svegro
Visited 24 times, 1 visit(s) today