Du i Fokus
MusikUpplevelser

Finer & Taylor – en rejäl dos julmys

skriv ut

När Sarah Dawn Finer bjuder in till julshow vet man att det blir bra. När hon dessutom bjuder in en av Sveriges mest älskade tv-personligheter når förväntningarna inga gränser. Kan Tareq Taylor matcha henne? Det kan han definitivt! Finer & Taylor ger oss en bra start på julen i sin show “Finer & Taylor – En värdigare jul”.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

I fredags förvandlades Tareq Taylor från sjungande sagoträd, till fullfjädrad artist. Det kan hända högst oväntade saker om man vågar kasta sig ut och tacka ja och det var precis så det blev när Tareq tackade ja till TV4 och utklädd till sagoträd tog sina första toner inför publik. När vännen Sarah hörde skönsången erbjöd hon honom att vara en del av årets julshow på Hamburger Börs. Han tackade ja även till detta och har sedan dess pendlat mellan ångest och lycka.

Det gick nästan att ta på stämningen under premiärminglet på Hamburger Börs. Alla vet att Tareq Taylor är en fantastiskt kock och programledare, men det är också allmänt känt att han har känslorna utanpå kroppen och varit rejält nervös och livrädd att sjunga inför en stor publik. Å nog darrade stämman lite under några inledande minuter av showen, men sen var det som han inte gjort annat. Tareq Taylor behöver definitivt inte gömma sig i en sagodräkt för att sjunga!

Att Sarah och Tareq känner varandra väl är tydligt. De munhuggs och replikerna är rätt giftiga stundtals, men samtidigt både kärleksfulla och hjärtliga. De har roligt på scen och publiken dras med. Mellansnacket handlar en del om deras uppväxt och brittiska bakgrund. Erfarenheten som julvärdar i SVT gör de ett roligt och träffsäkert nummer runt, där de självklart tänder varsitt ljus och gnabbas om vem som hade högst tittarsiffror. När Lynda Woodruf med stor humor raljerar över den svenska julen vet jublet inga gränser.

Även om sångernas som framförs inte är traditionellt svenska, så infinner sig julstämningen direkt. Det blir en perfekt kombination av ett julpyntat Börsen, artisternas kläder, maten och musiken. Till showen servas en smakfull trerättersmiddag bestående av skånsk klassisk gubbröra till förrätt, tempererad svensk hjort med rödvinskokta svartrötter, syltade lingon och krämig potatisgratäng till varmrätt samt en julig tiramisu med saffran, starkt kaffe och norrländsk hjortronsylt som avslutning. Enligt Tareq går det att göra julmat av allt, bara man lägger till kanel och saffran. Han borde ju veta!

Hade det inte varit för det lilla politiska inslaget en bit in i showen, så hade allt varit perfekt och det är detta som gör att betyget inte blir full pott. För vi älskar den nya musikaliska duon Finer & Taylor och hoppas få se dem igen.

“Finer & Taylor – En värdigare jul” är en härlig, rapp, rolig och proffsig show som ger en riktigt bra start på julen! Vi ser fram mot att följa artisten Tareq Taylor och se vad som kommer härnäst.

Här är bilder från premiären:

Här finns film från premiären med intressanta och roliga intervjuer.

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita, Martin Jikita – Jikitas

Visited 12 times, 1 visit(s) today